Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pileće ćuftice sa mladim lukom

Pileće ćuftice sa mladim lukom

Pileće ćuftice sa mladim lukom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Zdravo, ćuftice! Toliko dugo smo vas tražili i sada vas nećemo ostaviti, dok vas ne pojedemo do poslednje"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 komad, od pečenog pileta, grudi
  • jaje - 2 komada
  • mladi luk - 4 - 5 pera, samo zeleni deo
  • marinirane pečurke - 100 g
  • biber
  • so
  • peršun
  • ulje
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - oko 100 g
  • prezle - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite na sitno isečen luk, pečurke i meso. Dodajte jaja i začine.

Budući da je meso soljeno pri pečenju, probajte i ako je potrebno posolite. Promešajte smesu blago je izgnječivši viljuškom.

Oformite male okrugle ćuftice. Pohujte u brašnu, jajetu i na kraju u prezlama. Ispržite sa svih strana na ne mnogo jakoj vatri.

Izvadite gotove pileće ćuftice na kuhinjski ubrus. Servirajte sa sosom koji preferirate.

Pileće ćuftice sa mladim lukom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: