Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Posno zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicom, paradajzom i pečurkama

Posno zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicom, paradajzom i pečurkama

ZoriZori
Guru
8932865k
Posno zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicom, paradajzom i pečurkama
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno zapečeno jelo za post ili kako da jedete ukusno u svako doba godine"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • pečurke - 2 - 3 komada, za gril (krupne)
  • paradajz - 2 komada, krupna
  • beli luk - 2 čena
  • žalfija - 2 - 3 lista
  • ruzmarin - 1 grančica
  • prezle - 6 supenih kašika, domaće, krupno tucane
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i isecka na kolutove. Posoli se i ostavlja se u đevđiru na 15 - 20 minuta. Opere se i posuši se.

Tikvica se takođe opere, iseče se na kolutove i ostavlja se na 15 - 20 minuta na papirnom ubrusu.

Pečurke za gril su dosta krupne, operu se i ogule. Seku se na kriškice.

Paradajz se takođe seče na kriške.

Beli luk se nasecka, listići žalfije i ruzmarin se iskidaju.

Podmazuje se odgovarajuća duguljasta tepsija sa nelepljivim premazom. Posipa se polovinom prezli.

Ređaju se kolutovi, patlidžan, tikvica, paradajz, pečurke, tako što se naizmenično slažu. Između povrća se posipa po malo belog luka, so, crni biber i bilje. Povrće se zaliva maslinovim uljem i posipa se ostalim prezlama.

Zapečeno jelo se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni na otprilike sat vremena.

Posno zapečeno jelo sa patlidžanom, tikvicom, paradajzom i pečurkama je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: