bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od tikvica i luka

Ćuftice od tikvica i luka

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
269471k90
Ćuftice od tikvica i luka
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
08/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Nikada nam neće dosaditi ukusno pripremljene ćuftice od tikvica Divno se slažu sa sosom od kiselog mleka i belog luka, pa ga ne zaboravite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice i luk narendajte na krupno, posolite ih i ostavite da iscuri višak tečnosti na oko sat-dva. Kada se povrće ocedi od viška vode, odmah ga prebacite u posudu.

Dodajte jaja, prethodno narendani kačkavalj i bademovo brašno. Sve dobro umesite. Začinite solju i belim lukom u prahu.

Mirođiju sitno naseckajte i dodajte je u smesu. Kašikom uzimajte deo smese i stavljajte je u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Oblikujte ćuftice od povrća i rasporedite ih na rastojanju jedno od drugog.

Rernu prethodno zagrejte na 180 stepeni.

Ćuftice od tikvica se peku oko 25-30 minuta.

Ćuftice od tikvica i luka su veoma ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: