Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći stek u tiganju

Teleći stek u tiganju

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Teleći stek u tiganju
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Jedan lep stek i čaša vina - to je naša predstava o idelanoj večeri"

Potrebni sastojci

  • teleći stek - 2 komada
  • so
  • biber
  • med - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći stekovi se prvo istucaju drvenim tučkom i nakon toga se mažu marinadom od soli, bibera, meda, senfa, ulja, dobro pomešanih. Stoje minimum sat na hladnom.

Zagrevam gril tiganj, može i običan, i stavljamo malo masnoće, a nakon toga i stekove. Pečem sa svake strane po dva minuta, okrećem ih i tako dok ne bude gotovo po želji.

Kada ih izvadim iz tiganja, odmah stavljam preko šnicli grudvu maslaca, koja se odmah topi i daje dodatnu aromu.

Teleći stek na tiganju je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: