Način pripreme
U šerpu sipati ulje da prekrije dno i propržiti luk, celer i šargarepu iseckane na sitne kocke.
Dodati mleveno meso i suvi začin, pa pržiti 5-10 minuta uz mešanje, da se grudvice mesa lepo usitne.
Dodati pirinač, pržiti još nekoliko minuta uz neprestano mešanje, pa na kraju dodati rendanu tikvicu (prethodno oljuštenu).
Na kraju dodati kašiku brašna i skloniti sa šporeta.
Krompir iseći na veoma tanke kolutove i na sredini svakog izbušiti viljučkom ili nožem nekoliko rupica.
Paprike oprati i očistiti od semena.
Svaku papriku puniti propremljenim nadevom i zatvoriti kolutom krompira.
Preliti ih sa sokom od paradaza i malo kečapa, po želji dodati malo suvog začina (oprezno jer paradajz sok može da bude slan).
Ako se ne stavlja kečap, staviti na vrh kašičice šećera.
Naliti vodom do visine paprika, dobro zatvoriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu.
Peći oko 45 minuta pa otklopiti i peći dok se količina tečnosti ne prepolovi.
Napraviti zapršku tako što se na zagrejanom ulju proprži malo brašna (količinu proceniti u zavisnosti od količine tečnosti koja je ostala - 1-2 k.k) i dodati 1/2-1 k.k. aleve paprike (zavisi kako više volite).
Vratiti u rernu još desetak minuta da se zapeku.
Prijatno uz punjene paprike sa mesom i tikvicom!