Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Topljenica sa pečurkama i piletinom

Topljenica sa pečurkama i piletinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Topljenica sa pečurkama i piletinom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ovo jelo je toliko ukusno da nakon ovoga neće biti potrebe da perete tanjire, oni će biti polizani"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g (bon file)
  • pečurke - 500 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • topljeni sir - 100 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 1 kašičica (prepečeno)
  • soja sos - 1 supena kašika
  • beli biber
  • origano
  • kari
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso naseckajte na sitne zalogaje. Začinite ih solju i crnim biberom po ukusu i 1 supenom kašikom soja sosa.

Očistite i naseckajte pečurke na tanke kriške.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite meso dok ne porumeni. Izvadite ga i u istoj masnoći propržite prvo sitno naseckan beli luk. Nakon toga dodajte pečurke i propržite i njih dok ne budu gotove.

Čim ostanu samo na masti, dodajte brašno i izmešajte. Sipajte sveže mleko u tankommlazu, neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Sveže mleko možete zameniti pavlakom za kuvanje.

Topljeni sir naseckajte i dodajte i njega.

Dodajte začine (so, beli biber, origano i kari) po ukusu i pileće meso.

Kuvajte još nekoliko minuta na srednjem stepenu dok se topljeni sir u potpunosti ne istopi i dok se jelo ne zgusti.

Poslužite topljenicu sa pečurkama i piletinom toplu sa svežim domaćim hlebom i uživajte u ovom ukusnom jelu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: