Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Vegetarijanski kedžeri sa mnogo povrća

Vegetarijanski kedžeri sa mnogo povrća

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Vegetarijanski kedžeri sa mnogo povrća2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Možete da probate vegetarijanski kedžri sa mnogo povrća po receptu Džejmija Olivera"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g, smeđi "Basmati"
  • jaja - 2 komada
  • pečurke - 4 komada, smeđe
  • đumbir - 2 cm
  • ljute paprike - 1 komad, crvena
  • korijander - 1/2 vezice
  • mladi luk - 2 struka
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • kari - 1 supena kašika
  • čeri paradajz - 100 g
  • grašak - 100 g, zamrznut
  • spanać - 100 g
  • limun - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Smeđi pirinač se kuva u ključaloj posoljenoj vodi prema upustvima na pakovanju.

U šerpu se stavlja voda da provri i dodaju se jaja da se kuvaju 6 minuta. Dobijaju se meko kuvana jaja.

Pečurke se operu i naseckaju na četiri. Stavljaju se u suvi tiganj sa nelepljivim dnom na umerenu do jaku ringlu. Mešaju se periodično tako što se u međuvremenu đumbir čisti.

Lljuta paprika se čisti od semenki. Seče se na kolutove, tako što se 3-4 njih ostavljaju za garniranje. Korijander se opere.

Sa đumbirom se isecka i polovina listova i drške korijandera. Mladi luk se očisti i opere. Seče se na kolutiće, Pečurke se izguraju na stranu u tiganj.

Dodaje se 1 supena kašika maslinovog ulja. Dodaje se iseckani đumbir, ljuta paprika, korijander.

Dodaje se mladi luk i kari. Prže se 2 minute tako što se mepaju.

Čeri paradajz se opere i seče na dva dela. Dodaju se u tiganj. Spanać se opere.

Dodaju se grašaj i spanać. Izmeša se. Pirinač se ocedi i dodaje se u tiganj. Sve se proprži na 4 minute. Dodaje se sok polovine limuna. Začinjava se solju i crnim biberom. Izmeša se.

Jaja se drže pod mlazom hladne vode, kako bi se ohladila. Ogule se i seckaju se na dve polovine. Ređaju se na pirinač u tiganj. Odozgo se raspoređuje kiselo mleko.

Posipa se ostalim listovima korijandera i kriškama ljute paprike. Posipa se prstohvatom karija i servira se sa kriškama limuna.

Vegetarijanski kedžeri sa mnogo povrća je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: