Način pripreme
Meso svinjske plećke se iseče na komade, posoli i ostavi u frižideru preko noći. Na ovaj način se odvoji višak vode, može biti potrebno i ujutru da se sodatno meso osuši.
Svinjetina se može lagano zapeći tek toliko da se zatvori, ali se može staviti direktno sirova u staklene tegle.
Na dno svake tegle stavite lovorov list i nekoliko zrna bibera.
Komadi mesa su poređani čvrsto do gornje linije tegle.
Po vrhu pospite pola kašičice mlevenog bibera. Tegle sa mesom se dobro zatvaraju i sterilišu najmanje dva i po sata od vremena kada voda proključa.
Od ove količine mesa možete napuniti dve veće tegle.
Tako uvek imate pri ruci gotovu svinjetinu koju možete dodati gotovom jelu ili sa njom nešto na brzinu napraviti.
Konzervirana svinjetina u teglama je odlična ideja kada želite da pripremite kupus sa svinjetinom, svinjetinu sa graškom ili pirinač sa svinjetinom.