Način pripreme
Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju (40 ml) dok ne porumeni. Sipajte vino i kuvajte 2 minuta da alkohol ispari.
Dobro rastvoren skrob sipajte u pileći bujon i mešajte dok se malo ne zgusne.
Ostavite na veoma tihoj vatri, a na drugu ringlu stavite tiganj koji ste obilno podmazali maslinovim uljem. Kada se dobro zagreje, propržite komade piletine, isečene na zalogaje i začinjene solju i biberom.
Trebalo bi da budu dobro kuvani i zlatne boje, ali ne i suvi.
Kada se sos zgusne, dodajte senf i mešajte minut.
Zatim prebacite sos na piletinu. Možete dodati još malo bujona da se sos razblaži i pustiti da se krčka sa mesom. Posolite po ukusu.
Poslužite ovo raskošno i lako jelo - piletinu u sosu od senfa, sa grančicama sveže ili sušene majčine dušice.
Prijatno!