Način pripreme
Olčjuštite i naseckajte luk na polumesece. Stavite ga da se proprži na maslinovom ulju dok ne omekša. Da bi se brže skuvalo, pospite prstohvatom soli - ona brzo izvlači sokove iz proizvoda i čini ih da omekšaju.
Stavite pečurke i propržite dok ne postane blago zlatkasto.
Dodajte pileće grudi naseckane na zalogaje i začinjene crnim biberom i sa malo soli. Kada pobele, stavite sitno naseckani halapenjo, sveže listiće korijandera, kumin i još crni biber, ako ga volite.
Kuvajte dok voda iz paradajza ne ispari i dok meso ne bude u potpunosti hotovo.
Skinite sa vatre i stavite drugi čisti tiganj da se zagreje na jakoj vatri. Na kratko zagrejte tortilja pogačice, zapečatite sa svake strane.
Na svaku stavite po dva lista zelene salate i stavite pileći nadev. Savijte ukusni fahitas i poslužite po želji sa salcom od paradajza u stilu meksičke kuhinje.
Prijatno sa Fahitasom sa piletom, lukom i pečurkama!