Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić
Лозови сарми с кайма за Коледа
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Sarme»Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić

Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić

LiudmilaLiudmila
Kuvar
2336765982
Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić
Fotografije: Liudmila
1 / 3
12/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Sarme od loze sa mlevenim mesom koje okupljaju celu porodicu oko božićne trpeze."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Omiljene su mi ove sarme od loze sa nadevom od mlevenog mesa i pirinča! A sa mlečnim sosom od belog luka su veliko uživanje!

Ja ih spremam ovako: 250 g mlevenog mesa sam pomešala sa polo šolje pirinča, šolja je od 200 ml, isečenom malom glavicom luka, šargarepom narendanom na sitno. nanom i biberom, tri kašike ulja, prstohvatom soli i malo vode.

Mešam dobro viljuškom i nakon toga punim listove loze ovom smesom. Lično ih ne uvijam na male zalogaje, već pravim velike i okrugle sarme, to je brza varijanta.

Za nabrojanu smesu korisitla sam 12 listova. Poređala sam sarme u vatrostalnu posudu sa poklopcem, sipala sam vodu do sredine posude i posula sa malo soli i ulja.

Zatvorila sam poklopcem i stavila u hladnu rernu! Uključila sam na 200 stepeni i nakon što se zagrejalo smanjila sam na 180, pekla sam dok nije bilo gotovo. Gotove sarme serviram sa mlečnim sosom od belog luka i dodatak uz njega po kašika kisele pavlake!

To je to! Sarme od loze sa mlevenim mesom za Božić - ukusno i jednostavno zimsko jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: