Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice sa tri vrste sira

Tikvice sa tri vrste sira

Tikvice sa tri vrste sira
Fotografije: Veselina Konstantinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ne može da ne bude neverovatno, kad se sprema ne sa jednom, ne sa dve, već sa čak tri vrste sira, pritom naše najomiljenije!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, male
  • paradajz - 1 veliki
  • sir - 200 g, svež
  • gauda - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • so
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite ih i ostavite oko 15 minuta, da se ocede od soka.

Zagrejte ulje i ispržite tikvice, pazeći da ih ne pregorite. Poređajte jedan red isprženih tikvica u odgovarajućoj posudi za pečenj. Odozgo poređajte svež sir.

Stavite drugi red tikvica. Preko njih poređajte krugove paradajza. Narendajte gaudu na krupno rende, pospite jelo i završite posipajući parmezanom.

Tako poređane tikvice zapecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta.

Tikvice u rerni pospite sitno isečenim belim lukom i suvom mirođijom.

Tikvice sa tri vrste sira su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: