Način pripreme
Jedna bela pica, drugačija od obične, ukusna i ukusna, ali i delikatna i originalna.
Da biste napravili ovu picu, prvo treba da napravite osnovno testo za picu.
Pomešajte brašno sa solju, maslinovim uljem i vodom u kojoj ste rastvorili kvasac i mešajte sve sastojke dok se ne dobije glatko i kompaktno testo.
Testo stavite u posudu i ostavite ga da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Uzmite testo i podelite ga na dve kore.
Svaku koru raširite u kalupu za picu i po testu rasporedite pavlaku i male komadiće kobasice, odozgo izrendanu tikvicu, pomešanu sa malo pavlake.
Zalijte mlazom maslinovog ulja i pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.
Izvadite picu iz rerne, rasporedite kačkavalj, nakon čega je stavite ponovo u rernu na otprilike 3-4 minute.
Izvadite picu iz rerne i servirajte vruću.
Bela pica sa pavlakom, kobasicom i tikvicama je gotova.