Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Hajdučka šubara sa piletinom i svinjetinom

Hajdučka šubara sa piletinom i svinjetinom

OliOli
Šegrt
381052
Hajdučka šubara sa piletinom i svinjetinom
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Klonite poklopac da biste videli pravo hajdučko jelo za junake"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 750 g
  • šećer - ½ kašičice
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 g
  • jaja - 3 (odvojte 2 žumanca za premazivanje)
  • sveže mleko - 300 ml, zagrejano
  • za nadev
  • pileće grudi - 500 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • šargarepe - 2 velike
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - ½ kašičice
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, šećer, so, suvi kvasac.

Odvojte dva žumanca za premazivanje i stavite belanca i jedno jaje u smesu i izmešajte.

Dodajte zagrejano sveže mleko i izmešajte. Počnite da mesite tako što dodate po malo brašna dok se ne dobije meko i nelepljivo testo i ostavite ga na 30 minuta na 50°C u rerni.

Naseckajte luk, šargarepe, pileće grudi i svinjsko meso.

Stavite da se proprži malo pvorća, nakon toga dodajte meso i začine.

Tepsiju namažite sa malo ulja i pospite brašnom. Razvijte testo tako da bude veće od otvora tepsije i da nije preterano tanko.

Stavite nadev i Hajdučku šubaru zatvorite testom ostavljajući rupu u sredini.

Hajdučku šubaru sa piletinom i svinjetinom stavite na 40 minuta na 180°C, kada ostane 10 minuta dodajte kačkavalj u sredinu.

Bon Apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: