Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Slani rolat»Ćureći rolat sa kiselim kupusom i pirinčem

Ćureći rolat sa kiselim kupusom i pirinčem

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Ćureći rolat sa kiselim kupusom i pirinčem
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Poslužujemo ćuretinu sa kiselim kupusom i pirinčem u komadima zajedno sa sosom i posipamo dimljenom alevom paprikom."

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 10 listova očišćenih od tvrdog dela
  • mlevena ćuretina - 400 g
  • beli pirinač - 1/2 šolje
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • sušena crvena paprika
  • ulje
  • za sos
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • voda - bujon za razblaživanje
  • dimljena aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač kuvajte dok ne bude gotov i ocedite ga. Dodajte ga u mleveno meso zajedno sa začinima i izmrvljenom suvom crvenom paprikom i malo ulja. Dobro premesite i po mogućnosti ostavite smesu da odstoji najmanje 30 minuta.

Listove kupusa ređamo na dasku prekrivenu folijom, koja je prethodno nauljana sa gornje strane, malo ih preklapajući.

Sipamo nadev po dužini na jednu stranu i urolamo.

Prebacite u pleh i slani rolat namazati uljem. U pleh sipajte malo vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30-40 minuta.

Zatim skinemo foliju i u tečnost dodamo brašno pomešano sa kiselim mlekom u pleh.

Razblažite vodom ili bujonom, začinite solju i alevom paprikom i ostavite još desetak minuta dok se rolat ne ispeče i sos dobije potrebnu gustinu.

Poslužujemo ćuretinu sa kiselim kupusom i pirinčem u komadima zajedno sa sosom i posipamo dimljenom alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: