Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Slatki panjići za praznik

Slatki panjići za praznik

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Slatki panjići za praznik
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Slatki panjići za male velike nestašne ljude sa ili bez povoda"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 5 kašika sa vrhom (125 g)
  • brašno - 5 kašika sa vrhom (125 g)
  • aroma - po želji
  • Za krem
  • maslac - 250 g
  • kondenzovano mleko - 1 kutija (397 g)
  • orasi - 300 g lagano tostirani
  • slatko - 2 kašike
  • kokosovo brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutila sam jaja sa šećerom mikserom 10 minuta dok se ne dobije gusta, vazdušasta smesa, zatim sam dodala prosejano brašno i aromu i pažljivo mešala špatulom da se zapremina smese ne smanji.

U pleh od rerne, koji sam prekrila papirom za pečenje, sipala sam smesu i pekla 10 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Dok je patišpanj kora bila još vrela, umotala sam ga u rolat uz pomoć papira i ostavila da se ohladi.

Za to vreme mikserom mutim meki maslac 5 minuta. Cilj je da se dobije glatka smesa u koju se u tankom mlazu dodaje kondenzovano mleko i muti velikom brzinom još 6-7 minuta. Dobija se vazdušasta i krem od maslaca.

Već ohlađen patišpanj namažite iznutra, stavite domaće slatko po celoj dužini i ponovo uvijte u rolat od patišpanja.

Rolat namazati ostatkom krema sa svih strana i uvaljati u mlevene i blago pržene orahe.

Posipala sam i kokosovim ljuspicama. Ostavila sam ga u frižideru oko sat vremena i isekla na slatke panjiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: