Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Prženi pirinač sa kiselim kupusom i svinjetinom pečen u rerni

Prženi pirinač sa kiselim kupusom i svinjetinom pečen u rerni

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Prženi pirinač sa kiselim kupusom i svinjetinom pečen u rerni
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
24/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusan pečeni pirinač sa svinjetinom i kupusom - užitak za nepce"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • kiseli kupus - 1/2 glavice kupusa
  • svinjetina - 1 kg
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno isecka. Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se.

Svinjetinu iseći na kockice. Kiseli kupus sitno iseckati.

U dublji tiganj stavite više ulja da se zagreje. Dodajte luk, šargarepu i svinjetinu da se prže.

Dodajte pirinač i kiseli kupus. Ispržite sve. Prebacite sve u pleh. Pospite čubrom. Začinite solju i biberom.

Voda se sipa u korišćeni tiganj za ispiranje i sipa u sve u pleh. Dodajte još vode po potrebi. Promeša se. Stavlja se u rernu i peče dok ne bude gotovo.

Po želji, pirinač iz rerne može da se posluži sa kašikom kiselog mleka.

Prženi pirinač sa kiselim kupusom i svinjetinom u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: