Način pripreme
Hajde da vam predstavim milibrot krofnice u rerni - Bombolini al forno.
U toplo sveže mleko se sipa kvasac i dodaje se malo šećera, izmeša se. Ostavlja se na 10 - 15 minuta da se aktivira. U principu suvi kvasac se ne aktivira unapred, ali da bih bila sigurna u njegove količine, pravim ga, ništa ne me košta - dok merim sastojke, kvasac se aktivirao.
U posudu miksera se sipa brašno, pravi se udubljenje i dodaje se aktivirani kvasac i ostali šećer. Mesi se na slabom stepenu i dodaju se jaje, žumance, izrendana kora limuna, vanila i mesi se testo dok se ne formira lopta.
Testo je meko i blago se lepi po rukama, možete da se doda do 1 supena kašika brašna, ako se previše lepi, ali nije obavezno, recept je veoma tačan i brašno više nisam dodavala.
Kada se oblikuje lopta testa, počinje da se dodaje maslac u kockicama, mesi se dok ga ne poprimi testo koje je čvrsto, ne lepi se za ruke i drži se veoma lepo.
Prebacuje se u posudu, blago maslacem podmazanu i ostavlja se da nadođe na sobnoj temperaturi na otprilike 1 - 1.30 sata, ili dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Nadošlo testo za krofnice se vadi i od njega se otkidaju komadi otprilike 80 - 100 g svaki.
Oblikuje se u lepu lopticu i ređaju se u tepsiju na papir za pečenje. Pokrivaju se svežom folijom. Ostavljaju se da ponovo nadođu na otprilike sat vremena.
Nekoliko puta se premazuju odvojenim belancem, dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni.
Pecite krofnice u rerni otprilike 15 - 20 minuta.
Vade se iz rerne i još tople domaće krofnice se silikonskom četkom obilno premazuju istopljenim maslacem.
Umaču se u šećer, uvaljaju se sa svih strana.