Način pripreme
Za ovu tursku čorbu operemo šargarepu, oljuštimo i izrendamo.
Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.
Šargarepu i luk stavljamo u vok tiganj.
Dodajemo ulje i dinstamo na umerenoj vatri 10 minuta.
Beli luk očistimo i sitno iseckamo, nakon toga dodajemo povrće u tiganju.
Promešamo i pržimo 3 minuta.
Paradajz operemo i izrendamo, nakon toga dodajemo u povrće.
Dodajemo šećer, promešamo dobro i pržimo 5 minuta.
Dodajemo crveno sočivo, vrelu vodu, so i miks bibera.
Kvamo 15 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.
Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu krem čorbe od sočiva.
Ugrevamo 7 supenih kašika ulja dobro, nakon toga skidamo sa ringle.
Dodajemo pl biber i dobro pormešamo.
Peršun očistimo, operemo i sitno iseckamo.
Supu od crvenog sočiva serviramo sa maslacem sa pul biberom i posipamo peršunom.
Turska čorba od crvenog sočiva se može servirati sa zlatnim krutonima.