Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčem

Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Aromarična, ukusna i topla čorba, koju ćete servirati sa svežim domaćim hlebom."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 paket (500 g) kuvane
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - pola šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • nana - 5 - 6 strukova, svež
  • peršun - pola veze, svež
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • zaprška
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi. Izvadite kuvane iznutrice iz šerpe, nakon što se ohlade isecite na sitne komade. Jagnjeći bujon procedite i vratite isečene iznutrice u njega.

Posebno propžite sitno iseckani luk u ugrejanom ulju. Nakon što omekša dodajte alevu papriku i energično mešajte kratko (da ne zagori) i dodajte u čorbu, mešajte.

Nakon što provri, dodajte opran i proceđen pirinač, kuvajte dok ne omekša pirinač u čorbi. Na kraju dodajte sitno iseckanu nanu, peršun i mleveni biber po ukusu, posolite po ukusu.

Za zapršku umutite jaja, dodajte kiselo mleko i sirće, izjednačite tempraturu sa malo tečnosti iz jagnjeće čorbe i sipajte gotovu zapršku.

Uživajte u čorbi od jagnjećih iznutrica dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: