Način pripreme
Za ovu ukusnu prolećnu čorbu prvo izrendajte 2 srednje šargarepe krupnije i stavite u šerpu sa oko litar vrele vode.
Dodajte pirinač, so i biber i kuvajte 15 minuta. Pirinač možete zameniti bulgurom.
Za to vreme očistite i isecite mladi luk i beli luk, kao i spanać i kiseljak.
Da biste maksimalno sačuvali kvalitet ukusa i korisne sastojke dodajte zeleniše u čorbu pred kraj.
Dodajte takođe i ulje i ostavtie da se krčka još 10 minuta.
Na kraju dodajte sitno iseckanu nanu i pripremite preliv.
U posudi pomešajte kiselo mleko i 1 žumance.
Počnite da dodajete po malo od vrelog bujona čorbe u mleko, mešajte.
Nakon toga dodadajte lagano preliv. u čorbu od spanaća i kuvajte još minut-dva.
Prolećna čorba od spanaća bez zaprške je gotova.
Prijatno!