Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom

Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom

Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovo nije običan pasulj u rerni, ovaj je garantovano duplo bolji"

Potrebni sastojci

  • mungo pasulj - 250 g
  • paradajz - 300 g iz konzerve
  • so
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - svež
  • kečap - 3 kašike
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte mungo pasulj dok ne omekša.

Očistite luk i sitno ga iseckajte.

U tiganju zagrejte ulje i propržite luk, dodajte sitno iseckanu šargarepu i alevu papriku.

Kada povrće omekša, dodajte isečene pečurke. Promešajte i kuvajte 2-3 minuta.

Prženu smesu sipajte u pleh, dodajte pasulj, kečap i paradajz. Promešajte i stavite pleh u zagrejanu rernu.

Pecite dok jelo ne ostane na masnoći.

Pečeni pasulj pospite svežim peršunom.

Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: