Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Pečeni aromatični namaz

Pečeni aromatični namaz

Pečeni aromatični namaz
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Jedemo ovaj namaz i pitamo se zašto ga zovu namazom za apetit kada imamo apetit?"

Potrebni sastojci

  • paprike - 500 g zelene
  • paprike - 1 kg crvene
  • paradajz - 500 g
  • šargarepe - 300 g
  • patlidžan - 500 g
  • beli luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
  • sirće - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće od semena i drški. Po želji možete oljuštiti patlidžan.

Svo povrće isecite na male komade. Dodajte čenove belog luka.

Sipajte ulje i sirće, pospite šećerom i solju.

Pecite u rerni oko 2 sata, pokrivajući pleh folijom.

Kada povrće omekša, izgnječite dok ne postane glatko i homogeno.

Namaz se konzumira direktno, može se zamrznuti u zamrzivaču u plastičnim teglama ili zatvoriti u staklene tegle i sterilisati oko 6-7 min.

Pečeni aromatični namaz je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti