Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Piletina sa tikvicama, krompirom i parmezanom

Piletina sa tikvicama, krompirom i parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Piletina sa tikvicama, krompirom i parmezanom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Video sam ovaj recept za pečeno povrće na kanalu Subjektivno o Italiji i odmah sam odlučio da ga isprobam. Rezultat je divno italijansko jelo koje se brzo priprema i pogodno je za lagani ručak ili večeru."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • tikvice - 2 komada, male
  • krompir - 4 komada
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - nekoliko grančica svež
  • parmezan - 50 g rendan
  • prezle - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Video sam ovaj recept za pečeno povrće na kanalu Subjektivno o Italiji i odmah sam odlučio da ga isprobam. Rezultat je divno italijansko jelo koje se brzo priprema i pogodno je za lagani ručak ili večeru.

Krompir oljuštite i isecite na krupnije komade i kuvajte u slanoj vodi 15 minuta. Ne kuvajte ga dok se potpuno ne skuva, jer će se raspasti, a i dalje će se peći.

Piletinu isecite na zalogaje i stavite u duboku posudu. U originalnom receptu meso je od grudi, ali sam koristio meso od bataka bez kostiju i kože.

Takođe isecite tikvice na krupnije komade bez ljuštenja.

U posebnoj posudi pomešajte sitno narendan parmezan i prezle i promešajte.

U posudu pored mesa dodajte tikvice i oceđeni krompir.

Dodati sitno seckani peršun, so, biber, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja i 2/3 mešavine parmezana i prezli.

Sve dobro izmešati i prebaciti u odgovarajući pleh.

Prelijte preostalim parmezanom i prezlama i pokapajte preostalim maslinovim uljem. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta, dok se ne dobije zlatna korica.

Ispala je veoma ukusna i aromatična piletina sa tikvicama i krompirom i hrskavom koricom od parmezana, koju možete poslužiti toplo uz odgovarajuću sezonsku salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: