Način pripreme
Heljdu za supu isperite nekoliko puta pod tekućom hladnom vodom. Potopite u hladnu vodu 4 na sata. Očistite i operite spanać. Sitno ga iseckajte.
U šerpi zagrejati ulje i dodati sitno iseckanu šargarepu i crni luk. Pržite do zlatne boje, nekoliko minuta i dodajte spanać.
Ostavite spanać da se krčka, povremeno mešajući. Začinite začinima sa malo soli, bibera i prstohvatom nane.
Kada spanać omekša dodajte oko 1 litar vode. Dodajte alevu papriku i prokuvajte. Povremeno mešajte.
Dakle, spanać za supu se kuva oko 10-15 minuta, dok ne omekša.
Kada je spanać skoro gotov, dodajte heljdu, prethodno oceđenu od vode i sok od paradajza, i ostavite da se kuva još oko pet minuta. Kada heljda omekša, supa je gotova.
Uživajte u posnoj supi od spanaća i heljde dok je još topla.