Način pripreme
Operite sočivo i stavite ga u posudu sa vodom na 12 sati. Bundeva za punjenje treba da bude okrugla.
Operite bundevu, odsecite poklopac na vrhu i očistite od semena.
Pažljivo malim nožićem odsecite deo mesnatog dela iznutra - oko 300 g. Isecite ga na kockice približno iste veličine.
U tiganj stavite masnoću i dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu iseckanu na kockice, pečurke prepolovljene pa isečene na kolutove, crvenu i zelenu papriku sitno iseckanu i spanać
Sipati malo vode i ostaviti da se krčka. Začinite začinima. Bundevu stavite u dublji pleh i sipajte dinstano povrće.
Ubacite natopljeno i oceđeno sočivo i bundevu isečenu na kockice.
Dodajte dodatne začine po potrebi. Sipajte vrelu vodu da pokrije proizvode i zatvorite poklopac supe od bundeve.
Jesenju supu od bundeve umotajte aluminijumskom folijom i pecite u rerni 1 sat na 190 stepeni.