Način pripreme
Pripremite povrće tako što ćete ga očistiti i naseckati - pečurke na komadiće, krastavčiće na trakice, a luk na polumesece.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite luk dok ne omekša, stavite pečurke i izmešajte.
Začinite solju i crnim biberom i kuvajte dok ne postane zlatasto.
File rasecite kroz sredinu, ne stižući do kraja tako da ga otvorite kao leptira sa cilj da ga istanjite.
Isto ponovite sa svim pilećim filetima.
Svaki file namažite sa malo majoneza, začinite biberom i ravnomerno stavite smesu od pečuraka.
Slede trakice krastavčića i na kraju pokrijte izrendanim kačkavaljem.
Filete završite tako što svaki kačkavalj zalijte sa malo majoneza.
Stavite papir za pečenje u tepsiju i u nju poređajte filete.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, pecite otprilike 25 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.
Poslužite piletinu ispod jorgana sa zelenom salatom ili garnirungom po izboru.
Napomena: Preporučujem korišćenje kvalitetnog pilećeg mesa koje nije napumpano vodom, zato što će prilikom pečenja pusitit vodu i umesto da se peče, ono će se kuvati.