Način pripreme
Sada pripremite rusku čorbu od pečuraka i uživajte u autentičnom ukusu ruske kuhinje!
Pečurke se operu i naseckaju. Proprže se na malo zagrejanog ulja. Kada potamne, začinjavaju se soja sosom i majčinom dušicom. Ubrzo nakon toga se sipaju 3 šolje vode. Kada uzavri, smanjuje se i ostavlja se na tihoj vatri dok pečurke ne budu gotove.
Za to vreme se sitno naseckaju luk, šargarepa i kupus, krompir i paradajz na kockice, a karfiol se odvaja na ružice i one se seku na manje komade.
Na zagrejanoj masnoći se propržavaju luk, šargarepa i kupus. Ubrzo nakon toga se dodaje i krompir. Kada kupus malo omekša, dodaje se i so i paradajz, karfiol i poklapa se na 2 minute.
Zatim se dodaje boranija, grašak, lovorov list, začinjava se solju i crnim biberom i sipa se bujon sa pečurkama. Kada uzavri supa od povrća, ostavlja se da krčka na tihoj vatri.
Kada povrće omekša, dodaje se i komad celera za ukus, tako što se na kraju vadi kao i lovorov list, ili se secka na komadiće.
Ukoliko je potrebno, sipa se još vode. Dodaje se i naseckani peršun. Ostavlja se da se krčka još malo dok povrće skroz ne bude gotovo u čorbi od pečuraka.