Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Ćušpajz od tikvica

Ćušpajz od tikvica

IrenaIrena
Početnik
16929631
Ćušpajz od tikvica
Fotografije: Irena
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Prilog uz meso ili sos za makarone - odlučite sami"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1, 5 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • kisela pavlaka - 180 g
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • začin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati crni luk i staviti ga na zagrejano ulje da se dinsta, pa dolivati vodu prema potrebi.

Tikvice oljuštiti i iseći ih na kockice. Kada luk postane mekan dodati tikvice, dosuti vodu i začiniti prema ukusu. Kuvati dok tikvice ne omekšaju.

Tada razmutiti brašno u malo vode i pomešati sa pavlakom. Ovu smesu izliti u jelo uz mešanje, kako ne bi došlo do formiranja grudvica.

Ostaviti da se kuva još nekoliko minuta da se ćušpajz od tikvica zgusne, pa servirati kao prilog uz meso. Može poslužiti i kao sos za makarone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: