Način pripreme
Luk (svež, sa još zelenim listovima) i šargarepa se sitno naseckaju, nakon čega se dinstaju na malo masnoće.
Nakon kratkog mešanja u njih se dodaje oprano, očišćeno od žila i sitno naseckano zelje.
Nakon što zelje promeni svoju boju, stavljaju se aleva paprika i narendan jedan paradajz. Sve se izmeša i sipa se voda.
U supu se stavlja so po ukusu i ostavlja se da vri 15 minuta, nakon čega se dodaje fida.
Kuva se dok ne uzavri.
Gotova supa od zelja se skida sa ringle, posipa se mlevenim crnim biberom i ostavlja se da se ohladi.
Supa se zaliva jajetom umućenim u kiselom mleku, s tim što se preliv sipa u mlazu da se jaje ne preseče.
Prolećna supa od zelja sa fidom se servira posuta sa malo svežeg peršuna.
Ako volite supu ovr vrste, obavezno probajte i neku od naših supa sa spanaćem.