Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama, krompirom i pirinčem

Musaka sa tikvicama, krompirom i pirinčem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Musaka sa tikvicama, krompirom i pirinčem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Eh.... kada bi postojao neko ko bi nam servirao ovu musaku sa tikvicama, toliko sočnu i debeljuškastu"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • ulje - 6 supenih kašika
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 5 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun
  • mirođija
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i pržimo u plehu u ugrejanom ulju.

Nakon što omekša dodajemo tikvice, isečene na kockice, a nakon toga i krompir isečen na kockice.

Pirinač operemo i dodajemo u zaprženo povrće zajedno sa šoljom vode.

Musaku začinimo solju i biberom. Kad pirinač nabubri stavljamo rendani paradajz, sitno iseckani peršun i mirođiju.

Jelo promešamo, sipamo dve šolje vode i vegetarijansku musaku stavljamo da se peče u rerni oko pola sata na 200 stepeni.

Kad bude gotova, musaku sa tikvicama prelivamo prelivom od dva jajeta sa kiselim mlekom sa malo sode i dve kašičice brašna.

Musaku sa tikvicama, krompirom i pirinčem pečemo još desetak minuta dok ne dobije lepu boju.

Ako voliš musaku, probaj obavezno našu klasičnu musaku, grčku musaku ili pogledaj kako se pravi mekani preliv za musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: