Ćuftice od crnog pasulja

ažurirano:
Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4621472k
Ćuftice od crnog pasulja
Fotografije: Mina Dimitrova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Otkrijte ukus nečeg drugačijeg - aromatične ćuftice od crnog pasulja, hrskave spolja i nežne iznutra, savršene za sve koji traže zdravo zadovoljstvo!"

Potrebni sastojci

  • crni pasulj - 1 1/2 šolja, skuvan
  • ovsene pahuljice - 3/4 šolje, bez glutena
  • luk - 1/2 šolje
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz sos - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • dimljena aleva paprika - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice, mleven
  • origano - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Otkrijte ukus nečeg drugačijeg - aromatične ćuftice od crnog pasulja, hrskave spolja i nežne iznutra, savršene za sve koji traže zdravo zadovoljstvo!

Ocedite konzervu crnog pasulja od tečnosti. Stavite pasulj u procesor za hranu ili blender, dodajte ovsene pahuljice, seckani luk, beli luk, paradajz pastu i sameljite.

U smesu dodajte začine – alevu papriku, ljutu alevu papriku, dimljenu alevu papriku, mleveni kumin, sušeni origano i so po želji i ponovo umutite dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Nauljenim rukama formirajte smesu u kuglice. Dobićete oko 14-16 ćuftica od pasulja.

Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Poslužite uz salsu od paradajza ili gvakamole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: