Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Prolećna čorba od jagnjetine

Prolećna čorba od jagnjetine

tintin
Početnik
315
Prolećna čorba od jagnjetine2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Proleće dolazi sa ukusnim pitama sa zeljem i najaromatičnijom čorbom od jagnjetine."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 400 g
  • mladi luk - 1 struk
  • fida - 3 kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • nana
  • menta
  • peršun
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckano meso dinstamo u sopstvenoj masti, skidajući penu.

Zatim dodajte ulje, sitno seckani luk i dinstajte 5 minuta, pa dodajte alevu papriku i promešajte.

Dodajte 2-3 litre vode. Kuvajte dok se meso ne skuva. Dodajte pirinač i fidu, biber, nanu i mentu. Kuvajmo i dalje.

Kada se prohladi dodajemo prethodno umućena žumanca i kiselo mleko.

Prilikom serviranja čorbu od jagnjetine posipamo sitno seckanim peršunom.

Pogledajte i kako da napravite čorbu od jagnjećeg vrata ili klasiku - čorbu od jagnjećih iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: