Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba od vrata

Jagnjeća čorba od vrata

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12947879
Jagnjeća čorba od vrata2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
6
"Ukusna čorbica sa jagnjećim vratom i leblebijom, koja će vas sigurno očarati svojim ukusom i aromom."

Potrebni sastojci

  • Za meso
  • jagnjeći vrat - 1 kg sa kostima
  • so - 1 kašika.
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 zrna
  • crni luk - 1 glavica
  • Za zapršku
  • koncentrat paradajza - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, ako je potrebno
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • leblebija - 1 konzerva
* merne jedinice

Način pripreme

Meso stavljamo u šerpu i napunimo je vodom, dodamo so, luk, lovorov list i biber u zrnu i stavimo na šporet na laganu vatru. Posle dva sata, meso je spremno. Proverite ga. Ako se odvaja od kostiju, spremno je.

Zatim odvojite meso od kostiju, procedite bujon i vratite ga na šporet.

Dodajte konzervu leblebija i napravite zapršku.

Zagrejte ulje u tiganju i dodajte brašno, koncentrat paradajza i alevu papriku i malo propržite, pa dodajte mesu sa bujonom, dodajte biber i so po potrebi u jagnjeću čorbu od vrata.

Pogledajte i kako se pravi čorba od jagnjeće glave ili omiljena čorba od jagnjećih iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: