Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Pečene posne sarme od kupusa

Pečene posne sarme od kupusa

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
401196
Pečene posne sarme od kupusa
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Kakve divne posne sarme od kupusa smo dobili, poješćemo ih sa zadovoljstvom i apetitom."

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednja glavica kupusa
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • paradajz - 3 kašike iz tegle
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar
  • biber
  • ljuta aleva paprika - po ukusu i po želji
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno seckani luk i beli luk stavite u vruće ulje i pržite. Dodajte im pirinač i malo vode.

Lagano kuvajte i dodajte sitno iseckanu šargarepu, papriku i pečurke. Dodaje se malo više vode da bi se proizvodi dinstali.

Na kraju dodajte paradajz, alevu slatku i ljutu papriku, čubar, biber i malo soli. Trebalo bi da budete oprezni sa solju, jer kiseli kupus takođe može biti veoma slan. Promešajte smesu i sklonite sa vatre.

Odvojite listove kupusa i odsecite im debele žile. Stavite malo smese u svaki list i umotajte sarme. Poređajte ih u nauljeni pleh, a i odozgo premažite uljem.

Sipajte 1 šolju soka od kupusa u pleh. Ako je veoma kiseo ili slan, može se razblažiti sa malo vode.

Pecite posne sarme od kupusa u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove, povremeno prelivajući sokom od kupusa.

Pogledajte i kako da napravite sarme od kupusa sa mlevenim mesom i pirinčem ili omiljene sarme od kupusa u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: