Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Đuveč»Teleća kolenica u đuvečari

Teleća kolenica u đuvečari

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
310775
Teleća kolenica u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Nežna i sočna teleća kolenica sa aromatičnim začinima, paradajzom i crvenim vinom."

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 1 kg
  • crveno vino - 100 ml
  • maslac - 70 g
  • soja sos - 30 ml
  • paradajz - 2 komada, rendani
  • selen - 1 kašičica, suv
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kolenicu i kuvajte je 90 minuta. Tokom kuvanja, uklonite penu. Zatim se izvadi i stavlja u đuvečaru.

Namažite je maslacem, pospite solju i selenom. Prelijte crveno vino i soja sos odozgo.

Rasporedite rendani paradajz oko kolenice. Sipajte 1, 5 šolje vode. Poklopite đuvečaru i stavite je u rernu.

Teleća kolenica u đuvečari se peče 90 minuta na 200 stepeni. Kada je gotova, kolenica se služi sa krompir pireom ili prilogom po vašem izboru.

Pogledajte i kako se kolenica čisti od kostiju i koliko dugo se peče kolenica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: