Način pripreme
Tikvice dobro operemo i očistimo od vrhova i drške.
Izrendamo na srednje rende u posudu, nakon toga iscedimo i ocedimo od voe.
Dodajemo brašno od leblebija, himalajsku so, miks bibera i origano.
Smesu dobro promešamo.
Oblikujemo ćufte, poređamo u peh sa rupama na papiru za pečenje.
Pečemo ćuftice od tikvica 40 minuta na 220 stepeni sa ventilatorom.
Slatki krompir operemo i oljuštimo. Sečemo na komade i prelivamo maslinovim ulje. Dobro promešamo i poređamo u pleh sa rupama na papiru za pečenje.
Pečemo slatki kormpir 30 minuta na 220 stepeni sa ventilatorom.
Mladi luk očistimo, operemo i sitno isečemo.
Vegan ćuftice od tikvica i slatkog krompira serviramo posute mladim lukom.
A da li znate koliko vas recepata očekuje za ćuftice od povrća na našem sajtu. Pogledajte da li možete da zamrznete tikvice za zimu u zamrzivaču.