Pečena jagnjetina sa mladim lukom

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
32
78
Pečena jagnjetina sa mladim lukom1 / 6VIDEO
03/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno175 min.
Porcije4
"Aroma mladog luka se divno slaže sa pečenom jagnjetinom, zbog čega ustajemo sa stola i sipamo još jednu porciju."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 kg
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice mlevenog
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremiti smesu od ulja, aleve paprike i bibera, soli i čaše vode. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Umakati u smesu komade jagnjetine i ređati u posudi za pečenje. Luk narezati i staviti preko mesa. Sipati u posudu 1 čašu vode i pokriti aluminijumskom folijom.

Peče se u zagrejanoj rerni, na temperaturi 180-200°C, oko 2 - 2 i po sata. Jagnjetina je gotova kada se meso lako odvaja od kostiju.

Servira se sa zelenom salatom ili drugom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: