Način pripreme
Stavite pileće meso u ekspres lonac i dodajte mu malo soli i kašičicu šećera (koristim ga da bi voda brže proključala). Ja sam izabrala batake, jer je meso hrskavije, a možete umesto bataka staviti pileći file. Meso kuvajte 15 minuta.
Zatim ga izvadite, sačekajte da se ohladi i sklonite kosti, a bujon koji je ostao presipajte u drugu šerpu.
U međuvremenu iseckajte šargarepu, luk i kupus.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje da se zagreje. Kad se ulje dovoljno zagreje, dodajte povrće i pržite ga nekih 5-6 minuta dok ne omekša. Malo promešajte, pa dodajte alevu papriku, i slatku i ljutu. Ako ne volite ljuto, onda ljuta paprika nije obavezna.
Pržite još koji minut, sklonite sa vatre i stavite drugu šerpu sa bujonom. Neka provri, pa dodajte povrće koje ste ispržili i iseckanu crvenu papriku, promešajte i dodajte meso. Nakon toga posolite, dodajte biber i čubar i ostavite da se kuva 10 minuta. Na kraju dodajte peršun, limuntus, promešajte i sklonite sa vatre.
Pre serviranja začinite tucanom paprikom.