Šaran punjen pirinčem, orasima i maslinama

11/02/2017
"O, daaa! Baš ovako izgleda savršeno napunjen šaran"
Priprema25 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno125 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano714
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistite i operite. Posolite ga i pospite biberom. Ispržite sa malo ulja sitno narezan luk i izrendanu šargarepu.

Dodajte pirinač, sitno iseckane masline i orahe. Dodajte začine i sipajte vodu.

Nadev ostavite na tihoj vatri, dok pirinač ne bude skoro gotov. Dodajte iseckan peršun i napunite šarana. Zašijte ga debelim koncem i stavite u namašćenu tepsiju.

Namazite uljem, pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko sat, sat i po. Pred kraj pečenja skinite foliju i završite pečenje.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar