Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na kolutove sa plavim sirom i slaninom

Piletina na kolutove sa plavim sirom i slaninom

Minka MinchevaMinka Mincheva
Početnik
617
Piletina na kolutove sa plavim sirom i slaninom
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Spremite se za eksploziju ukusa, koja će vas očarati."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 gr.
  • slanina - 100 gr.
  • pečurke - 200 gr.
  • šargarepa - 2 kom.
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 200 gr.
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • plavi sir - 100 gr.
  • topljeni sir - 2 trougla
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U teflonski tiganj propržimo sitno sečene posoljene pečurke. Vadimo i stavljamo u glinenu posudu.

Zatim zapržimo malo šargarepu iseckanu na kolutove i kisele krastavčiće. I njih sipamo u posudu. Na kraju zapržimo pileće meso i slaninu.

Kada sve sipamo u posudu, zalijemo kiselom i pavlakom za kuvanje, topljenim sirom i plavim sirom.

Zapečemo desetak minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: