Pogača Kruna

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
19/02/2017
"Teška je carska kruna, ali je neverovatno ukusna Carska pogača."
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 730
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml toplo
  • kvasac - 1/2 kockice svežeg
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 2 kom.
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • brašno - koliko bude potrebno za srednje tvrdo elastično testo
  • maslac - 60 g otopljenog za premaz kore
  • sir - izmrvljeni
  • za premazivanje pogače
  • žumanca - 1 žumanac
  • sveže mleko - 2 kašike
  • ulje - 1 kašičica
  • testo za ružu
  • brašno - 170 g
  • voda - 100 ml
  • skrob - 70 g prirodnog
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvoriti kvasac u mleku zajedno sa šećerom i nekoliko kašika brašna. Nakon što se aktivira, umesiti testo sa preostalim sastojcima. Ostaviti da se udvostruči, nakon čega se celokupno testo razvija u koru, debljine oko 5 mm, koja se obilno premazuje otopljenim maslacem.

Polovina kore se seče na trake, neisečeni deo se posipa sirom. Uvija se u rolat, počevši od neisečenog dela.

Uvijeni rolat se uvija kao puž i prenosi u pleh. Ostavi se da naraste i da odmori testo pogače, u zavisnosti od toplote u prostoriji.

Već narasla pogača, premazuje se umućenim žumancetom, mlekom i uljem. Posipa se mešavinom semenki. Peče se 35-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 160 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar