Aromatični milibrot (kozunačići)
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Milibrot»Aromatični milibrot (kozunačići)

Aromatični milibrot (kozunačići)

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
132
1
190
Aromatični milibrot (kozunačići)
Fotografije: Vanya Georgieva
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema160 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno210 min.
Porcije12
"Vazdušasti domaći kozunačići koji ne zahtevaju mnogo vremena, i pritom su neverovatno ukusni."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 6 - 7 kom.
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 1.2 kg
  • šećer - 1 kesica limunovog šećera
  • vanilin šećer - 1 - 2 kom.
  • esencija - tečna, od limuna, 1 kom
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac aktivirati u pola posudice toplog mleka sa malo šećera i brašna.

Jaja umutiti dobro sa šećerom. Brašno prosejati i dodati mlečnu smesu i aktiviran kvasac.

Početi sa mešenjem, i postepeno dodavati rastopljenu mast. Dugo mesiti dok ne budu vidljivi mehurići. Testo rastegnuti i udarati o radnu površinu koliko je više puta moguće.

Ostaviti testo na toplom, pokriveno folijom, pa kad naraste ga podeliti na više lopti, u zavisnosti od broja kozunačića koji želimo.

Svaku loptu oblikovati u fitilj, plesti i uvijati odozdo. Ostaviti na toplom da narastu, pa nakon toga mazati umućenim žumancem, mlekom i uljem.

Posuti obilno šećerom i peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: