Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača meka kao pamuk sa kačkavaljem i susamom

Pogača meka kao pamuk sa kačkavaljem i susamom

Pogača meka kao pamuk sa kačkavaljem i susamom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Majstori za pogače su vam pokazali kako se pravi, a sad - da li ste spremni da probate?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - oko 1 kg
  • so - 1 ravna kašika
  • šećer - 1 ravna kašika
  • kvasac - 1 kesica suvog
  • ulje - 1 šoljica
  • maslac - 100 g otopljenog + za premaz
  • susam
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, uz dodatak šećera i malo brašna.

Prosejte oko 800 g brašna, dodajte 50g otopljenog maslaca, so i preostalo toplo mleko i umesite meko testo.

Dodajte po malo od preostalog brašna dok ne dobijete testo kakvo želite. Pokrijte testo i ostavite ga na toplom.

Naraslo testo podelite na dve lopte. Razvijte svaku loptu u koru. Namažite svaku sa maslacem i pospite narendanim kačkavaljem. Stavite kore jednu na drugu i uvijte u rolat.

Isecite na parčiće, poređajte ih u kalup za pečenje i formirajte pogaču. Ja sam koristila kalup za kuglof. Odgore premažite maslacem i pospite susamom. Ostavite pogaču ponovo da narasta.

Ispecite u umereno zagrejanoj rerni do zlatnožute boje. Gotovu pogaču otgore ponovo premažite maslacem i pokrijte čistom krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: