Način pripreme
Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, uz dodatak šećera i malo brašna.
Prosejte oko 800 g brašna, dodajte 50g otopljenog maslaca, so i preostalo toplo mleko i umesite meko testo.
Dodajte po malo od preostalog brašna dok ne dobijete testo kakvo želite. Pokrijte testo i ostavite ga na toplom.
Naraslo testo podelite na dve lopte. Razvijte svaku loptu u koru. Namažite svaku sa maslacem i pospite narendanim kačkavaljem. Stavite kore jednu na drugu i uvijte u rolat.
Isecite na parčiće, poređajte ih u kalup za pečenje i formirajte pogaču. Ja sam koristila kalup za kuglof. Odgore premažite maslacem i pospite susamom. Ostavite pogaču ponovo da narasta.
Ispecite u umereno zagrejanoj rerni do zlatnožute boje. Gotovu pogaču otgore ponovo premažite maslacem i pokrijte čistom krpom.