Hleb bez glutena sa začinima

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
23/02/2017
"Ukusan predlog za sve koji izbegavaju ili ograničavaju upotrebu proizvoda koji sadrže gluten."
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 310
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti dobro. Sodu rastvoriti u kiselom mleku, promešati i sačekati da proključa.

U jaja dodati ovu smesu, maslinovo ulje, začine i so.

Postepeno dodavati pirinčano brašno, dok smesa ne dobije konzistenciju testa za kolač.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti hleb. Peći dok ne dobije prijatnu boju. Može se proveravati da li je pečen čačkalicom.

Dobija se mekan, penast i veoma aromatičan hleb, bez loših uticaja na želudac.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar