Šakšuka - Jaja na arapski način

Milica Djordjevic
Milica Djordjevic
Početnik
24/02/2017
"Po našem mišljenju dva velika arapska otkrića zaslužuju Nobelovu nagradu - arapski brojevi i šakšuka "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43 197
  • Pregledi tokom meseca382
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan luk, paprike, očišćene od semenki, čenove belog luka.

Dodati sitno iseckan ili izrendan paradajz. Dodati od začina so, šećer, biber i kim.

Ostaviti da vri na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Čim se zgusne, razbiti jaja.

Kašikom možete oblikovati nešto poput gnezda. Ostaviti da se kuva dok bude gotovo.

Poslužiti sa sitno seckanim peršunom. Brzo i ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar