Šakšuka - Jaja na arapski način

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
31
70
24/02/2017
"Po našem mišljenju dva velika arapska otkrića zaslužuju Nobelovu nagradu - arapski brojevi i šakšuka"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano50 862
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan luk, paprike, očišćene od semenki, čenove belog luka.

Dodati sitno iseckan ili izrendan paradajz. Dodati od začina so, šećer, biber i kim.

Ostaviti da vri na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Čim se zgusne, razbiti jaja.

Kašikom možete oblikovati nešto poput gnezda. Ostaviti da se kuva dok bude gotovo.

Poslužiti sa sitno seckanim peršunom. Brzo i ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Boki Lazic
Boki Lazic
28.02.2021 12:15
Odličan doručak
0
0