Način pripreme
U šerpi zagrejte masnoću i izdinstajte luk na srednjoj temperaturi. Dodajte najpre iseckanu šargarepu, a zatim i iseckanu papriku. Dinstajte u poklopljenoj šerpi, dok svi sastojci ne omekšaju. Posle toga dodajte sitno naseckani krompir. Stavite i iseckane grančice celera. Promešajte i sipajte oko 2 litra vode. Ostavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa.
U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne. Kada supa provri, napravite loptice i spuštajte ih jednu po jednu. Kada isplivaju na površinu, loptice su skuvane. Tada dodajte fidu. Začinite po ukusu i ostavite da se kuva na tihoj vatri još petnaestak minuta.
U međuvremenu pripremite mlečnu zapršku. Umutite jaja sa kiselim mlekom. Zahvatite kutlačom malo supe, i čim se malo ohladi, dodajte u jaja u tankom mlazu, energično mešajući.
Posle toga na kratko sklonite šerpu sa vatre, dodajte mlečnu zapršku, uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i ponovo promešajte. Služite sa iseckanim peršunom i limunom.