Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Sultan kebap sa piletinom, pečurkama i topljenim sirom

Sultan kebap sa piletinom, pečurkama i topljenim sirom

Lidia - GeriLidia - Geri
Kuvar
10024373
Sultan kebap sa piletinom, pečurkama i topljenim sirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Hoće li se ovo omiljeno sultanovo jelo naći i na vašoj trpezi? Jer na našoj već ima počasno mesto"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (za 4 loptice je potrebno 8 kora)
  • pileći bataci - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - oko 300 g
  • topljeni sir - 200 g
  • so
  • biber
  • za bešamel sos
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 100 ml
  • so
  • kačkavalj - oko 150 g za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema bešamel sosa:

Maslac i ulje zagrejte, dodajte brašno i promešajte. Nakon toga odmah dodajte sveže mleko i vodu. Posolite.

Za nadev:

Luk i šargarepu sitno izrendajte, a pečurke iseckajte i sve zajedno prodinstajte. Pileće batake se koriste kuvani i bez kostiju. Dodajte ih u tiganj sa dinstanim povrćem, dodajte malo ulja, posolite i pobiberite.

U činiju stavite 2 kore za pitu, tako da krajevi vire iz posude. U sredinu kore stavite nadev koji ste pripremili i dodajte komadiće topljenog sira. Krajeve kora spojite, tako da dobijete lopticu. Postupak ponovite i sa ostalim korama, stavljajući uvek po dve kore.

Kad napravite sve loptice, poređajte ih u nauljanu tepsiju, tako da im krajevi budu na dnu tepsije, da se nadev ne bi razlio. Sve loptice prelijte bešamel sosom. Preko narendajte kačkavalj. Jelo pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: