Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Francuski kroasani sa maslacem

Francuski kroasani sa maslacem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Francuski kroasani sa maslacem
Fotografije: Monika Mancheva
6 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Kroasani koji nemaju potrebe za reklamom. Samo potrebu da budu pojedeni"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg, belo
  • sveže mleko - 500 ml, toplo (ili voda)
  • so - 20 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • suvi kvasac - 1 kesica za 1 kg brašna
  • maslac - 250 g, na sobnoj temperaturi
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite pleh i prekrijte ga papirom za pečenje. Sve se priprema mikserom sa priključcima za testo.

U posudu miksera sipajte brašno, suvi kvasac i so. Uključite na male obrtaje, kako biste promešali namirnice. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Napravite loptu od testa, izvadite je iz posude i lagano je premesite. Pokrijte je i ostavite samo 20-30 minuta, da se opusti. Razvucite testo oklagijom na pravougaonike debljine oko 0, 5 cm.

Maslac podelite na dva dela. Koru premažite delom jedne polovine i presavijte je na pola. Ponovo premažite, presavijte i ovaj postupak ponavljajte dok se od testa ne napravi kocka. Umotajte u foliju i ostavite u zamrzivač na 30 minuta da se dobro ohladi.

Ohlađeno testo ponovo razvucite u pravougaonik (dugačku traku), premažite maslacem, presavijte i sve to ponovo dok ne dobijete kocku. Umotajte ponovo u foliju i stavite na pola sata u zamrzivač.

Kada se testo dobro ohladi, gotovo je za kroasane. Razvucite ga oklagijom u dugačku traku, praveći samo pokret napred-nazad. Nasecite testo na jednake trouglove 20/10 cm i umotajte kroasane. Testo lagano rukama izvlačite po dužini dok umotavate kroasane.

Kiflice poređajte u pleh i ostavite ih da nadođu oko 30-40 minuta. premažite ih umućenim jajetom.

Pecite kroasane oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: