Način pripreme
U dubokoj posudi ugrejte malo maslaca i ulje. Oljuštite i na sitno naseckajte beli luk i stavite ga u maslac. Dodajte iznutrice od zeca. Naseckajte na male komade dimljeno meso i slaninu i dodajte ih u posudu. Stavite i mleveno meso i dobro promešajte.
Očistite šargarepe i pečurke i nasecite ih na tanke kriške. Dodajte ih u mleveno meso da se uprže. Dobro promešajte. Stavite so i biber. Dodajte očišćeni pirinač i promešajte.
Luk naseckajte sitno i dodajte u smesu za nadev. Na kraju stavite i suvo grožđe i promešajte. Potrudite se da smesa ne zagori, kuvajte na umerenoj vatri. Po želji, možete dodati još začina kao naprimer peršun ili druge, koje volite. Kada pirinač postane staklast, skinite sa vatre.
Očistite, operite i osušite zeca. Premažite ga dobro maslacem. Utrljajte u njega alevu papriku i so. Nadev možete staviti u zeca, a ostatak u pleh u kome se zec peče, a možete i ceo nadev rasporediti oko zeca - izbor je Vaš.
Prelijte čašom belog vina i sa 3 čaše vode. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni, prvo na 220 stepeni. Posle možete smanjiti na 180-190 stepeni. Kada je gotovo, skinite foliju da se zapeče i odozgo.